top of page

D'alt Vila

D'Alt Vila - ofwel de 'Hoge Stad'. Deze hoge stad heeft een flinke geschiedenis. Zo is het in handen geweest van de Feniciers, Carthagers, Romeinen en Mooren. De dikke stadsmuren zijn opgebouwd met uitgehakte stenen uit 'Atlantis' bij Es Vedra en geven deze stad hoogte, vorm en karakter. Nou goed, als je nou hier in de buurt bent en daar meer over wil weten... boek dan even mijn fietstour! 2 uurtjes, 14 stops, heel veel leuke info, weetjes, fotomomenten en inside tips van een 'local' aka ME. Te boeken via Baja Bikes of Bamboo Bikes. Privétourtjes kunnen ook geregeld worden. Ok, genoeg reclame.De oude stad, hoe we het in de touristen-mond ook wel noemen - maar waar we dus het deel binnen die stadsmuren mee bedoelen - heeft veel te bieden. Het barst er van de gezellige straatjes, barretjes en restaurants. De classics zoals Croissant Show, Bar Bodega, Can Terra, Passion Cafe zijn natuurlijk al in 101 blogs beschreven dus daar ga ik niet aan beginnen. Ik vind deze zaakjes trouwens wel leuk, maar eigenlijk vind ik het dus helemaal een uitdaging geworden om écht nieuwe dingen te ontdekken. Of naja niet nieuw, juist oude authentieke klassiekers. Waar je gewoon tussen de locals zit ipv de Nederlandse toeristen met hippie jurken en witte linnen overhemdjes die totaal niet gekreukt uit koffer komen... mij niet bellen.Doe mij maar een zaakje waar een Spaans oud inwonertje, die geen Engels spreekt, je een lekker cortado'tje serveert en je daar €1,30 voor laat betalen. Dat is toch super? El Falucho bijvoorbeeld. Hier staan twee Spaanse mannen (ik denk broers) knetterhard te werken, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. En vriendelijk dat ze zijn!Ik ga ernaast naar school, Spaanse les, en ga daar dan in de pausa vaak even wat lekkers halen. Tik je dus 2,20 af. Voor een koffie + croissant (met zo'n lekker suikerlaagje). Ik wil niet in herhaling vallen, maar dat is toch super.Nou, als je dit soort dingen dus ook leuk(er) vindt, let me know! Misschien dat ik dan meer van dit soort dingen kan delen.


Ciao for now, x Dio
Comentários


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Leuk! Je hoort het.

bottom of page