top of page

Los Enamorados

WOW mooi hier.


Je moet er een stukje voor rijden maar dan heb je ook wat. Ik kwam vroeger met mijn ouders bij Cala d'en Serra, een strandje verder, maar die is inmiddels redelijk ontdekt door alle families met koelboxen en parasols (die je niet in de grond krijgt door alle keien) maar goed wel heel mooi ook. Het strandje bij Los Enamorados - volgens mij heet het Es Portintitxol - is nog wel wat aan de rustige kant, met enkel een paar bedjes en zo'n schattig hutje voor kano verhuur.


Ik weet eigenlijk niet hoe ik hier op kwam. Volgens mij zag ik het een keer bij bekenden op de gram voorbijkomen, maar ik had het dus wel ineens op mn heengaan-lijst staan. Toen mijn schoonouders op het eiland waren en in Portinatx verbleven (ernaast) was dit de uitgelezen kans om uit te proberen. Dus hup, ik met mi enamorado (geliefde) die kant op, schoonouders opgehaald en 1 baai verder gereden. Van buitenaf/achterkant ziet het er niet heel bijzonder uit. Toen we de trap afliepen en ik daar een stapel lelijke verstofte kussens zag liggen en twee mensen op vieze voeten en halfgeschoren hoofden en dreadlocks zag staan dacht ik oh god... waar heb ik die arme mensen nou weer mee naar toe gesleept. Niet dat daar iets mis mee is he - absoluut niet. Maar dacht heel even dat we echt op een veel te hippe hippie plek zouden belanden en we allemaal een cultuurshock zouden ervaren. Maar het viel allemaal reuze mee! Beter gezegd: het was fantastisch.

Eenmaal gesetteld aan tafel, in schaduw met fles wijn, kon het genieten beginnen. Goeie kaart (niet achterlijk duur, zeker niet goedkoop maar kwalitatief heel goed!), lekkere wijnen, leuke bediening (veel aandacht - grapje - dolletje, je kent het wel) en fan-tas-tisch uitzicht. Mooie baai met wat bootjes, en zo nu en dan zie je iemand voorbij paddelen op een sup of in een kano.

Er is veel aandacht besteed aan de inrichting en details. Zoals okergele tafelkleden en servetten, grappige gekleurde wijnglazen op een voetje en gezellige bar in de back. Ook de bedrijfskleding valt gelijk op. Dat hebben ze hier namelijk niet zo vaak goed geregeld, iedereen loopt gewoon in z'n eigen garderobe te paraderen heb ik het gevoel. Leuke t-shirts. Later bleek er binnen dus een hele shop te zijn. Met woonspullen, hebbendingen, en dus die shirts. En geweldige truien. 3 rondjes gelopen, uiteindelijk de prijs ervan durven vragen (eerst even max budget bedacht) - getwijfeld - was boven budget - nog meer getwijfeld - niet gedaan - je raad het al - thuis: spijt. Terwijl het hier nu gemiddeld 38 graden is ongeveer, dus waarschijnlijk had ik die hele trui nooit aan gedaan. Maar toch. Misschien ga ik nog terug om er een te halen (Los Enamorados als je dit leest - er mag gesponsord worden ;)

Ok, nou er is dus een hele mooie winkel binnen. Een soort lobby met receptie voor de 9 hotelkamers die er ook nog zijn. En een binnentuin. Deze hele plek straalt een en al kleur, creativiteit en tegelijkertijd rust uit. Het is hier heerlijk vertoeven. Je wordt niet van je tafel gekeken, kunt rustig de hele middag blijven zitten. Beetje rond banjeren en naar al het moois kijken.

Aanrader van de kaart: gamba taco's. Je krijgt warme tortillas, een bakje frisse salade met paprika, prei en kraakverse gamba's in roomsaus, quacamole en salsa. Niet charmant te eten, maar heel goed. En oja. Het 'flao' dessert. Flao is een traditioneel Ibicenco recept, een soort cheesecake met Hierbas en anijs. Nog nooit geprobeerd dus die namen we. Nou, het was niet precies een cheesecake maar een originele variant hier op. Een soort krokant koekbakje gevuld met een slagroomachtig iets. Niet. Te. Doen. Wat lekker. Schoonmoeders en ik hebben denk in 3 minuten die hele postre soldaat gemaakt. Ik ga denk terug om die trui te halen en nog een keer die flao te bestellen.

Ook leuk om na de lunch even beneden langs de boothuisjes te wandelen, daar is van alles te zien. Een familie had in 1 van die dingen een soort hele schuur/garage gebouwd, een ander lag te pitten in z'n kano en in de laatste is een massagesalon gecreëerd voor de gasten van het hotel. Bijzonder plekje.

Heen gaan dus en het niet verder vertellen!


Kusjes

Comments


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Leuk! Je hoort het.

bottom of page