top of page

One day retreat

Als je op Ibiza woont moet je je natuurlijk ook eens wagen aan een yoga retreat. Ik kan nog niet eens fatsoenlijk in kleermakerszit zitten dus misschien ook geen overbodige luxe. Het aanbod aan yoga - en combinaties van yoga, sport, retreats, detoxes etc etc - is ongekend. Je weet gewoon niet waar je moet kijken of je komt advertenties of insta-adds over dit populaire fenomeen tegen. Ik moet zeggen, ik heb in Amsterdam best wel wat lesjes gedaan en vond het over het algemeen een fijne 'sport', maar wel helemaal afhankelijk van de soort yoga die je doet, de plaats waar het gegeven wordt en vooral de persoon die de les geeft. Ik vind het vaak een tikkie zweverig worden - zelfs voor mij ja - en dan haak ik af.


Maar. Op Ibiza is alles natuurlijk in een relax/chill/zenn/zwevend-sausje gegoten en dat maakt dat je weer nieuwe dingen wil proberen. Dus. Lang verhaal kort. Ik kwam een oude bekende tegen tijdens een potje padel en werd uitgenodigd (ja, dit klinkt echt als de influence-life!) om een dagje naar haar one-day-retreat te komen! Nou, mijn dag kon niet meer stuk dat begrijp je.


Een week later klommen we de berg af naar een van de meest prachtige plekken van Ibiza, Punta Galera. Lekker vroeg zodat je nog niet van je matje af zou smelten. Ik had eerlijk gezegd geen verwachtingen van wat deze dag ons zou brengen! Maar daar aan gekomen valt er gelijk een soort rust over je heen. Een soort platform van stenen voor een flinke rotspartij, met kenmerkende gleuven en kieren. Er woont hier dus ook een man, in zo'n grot, al 7 jaar. Dat maakt het al een bijzondere plek.

Na een kort kennismakingspraatje, begonnen we met de eerste sessie. Lauri, founder en owner van @onedayretreatibiza, heeft zo'n fijne rustige lieve stem dat je niet anders kan, dan aandachtig naar haar luisteren. Haar begeleidende woorden zorgen ervoor dat je de hele retreat voorbereid en relaxed in gaat, omdat je weet wat je kunt verwachten. Dit is super fijn voor mensen zoals ik, die geen idee hebben wat ze te wachten staat.. Mark ging trouwens ook mee (vandaar de foto's ja hehe) en zelfs hij zat het rustig aan te horen en had ook binnen 3 minuten zijn ogen dicht. Na klein powernappie met kruidenkussentje op ons koppie ging hij aan de slag met foto's en bleef ik vrolijk op mijn matje.


Er volgden verschillende yoga soorten (ik ben de namen vergeten, dat wel, sorry). Ik weet alleen nog goed dat yin en yang niet zomaar een zwart-wit symbooltje is. Het verhaal en de theorie hierachter had ik eigenlijk nog nooit echt goed gehoord, maar dat de dualiteit van mannelijke en vrouwelijke energie op zoveel dingen slaat, kan niet anders dan een toevoeging zijn voor je algemene kennis. Na de vrouwelijke-donkere-koude sessie in de schaduw kwam de zon over de berg en waande ik me helemaal in de mannelijke-lichte-bewegelijke en doelgerichte kant van de retreat. Yin heeft een beetje yang, en yang heeft altijd een beetje yin. Bovenal vullen ze elkaar goed aan. Just like me and Markie :)

Ok, nou tussendoor waren er ook verschillende ademhalingsoefeningen. Eerlijk is eerlijk, het helpt. Ik heb van nature wel een bepaalde kalmte en rust over me heen (denk ik) maar ik kan soms best gehaast zijn in mijn hoofd en daarbij dus ook te snel ademen waardoor ik een soort opgejaagd gevoel krijg. Misschien herkennen mensen dat wel. Echter had ik geen idee hoe je 'door je buik moet ademen' en dat soort ongein dus ik deed er weinig mee. Maar in deze kleine 3,5 uur krijg je toch een aantal héle fijne tips en tricks mee die je daarbij helpen.

Daarnaast is het gewoon een geweldige ervaring. Zoiets moet je gewoon een keer gedaan hebben joh, lekker meegaan in de Ibiza-vibe. En eerlijk is eerlijk - als je Hollandse nuchterheid nog sterk aanwezig is moet je die even aan de kant zetten - maar dat kan denk ik het beste bij Lauri & @onedayretreatibiza, in een mega relaxte, ontspannen sfeer. Je ontmoet nieuwe mensen (maar je hoeft ook geen woord met ze te wisselen als je dat niet wil) en hebt sowieso gewoon een heerlijke ochtend of dag voor jezelf. Zonder telefoon of andere afleidingen. Dat kan nooit kwaad! En alleen voor de kruidenthee en zelfgebakken bananencake ter afsluiting, zou ik alleen al nog een keer gaan ;)


Dank lieve Lauri!


* Naast half- en full-day retreats organiseert Lauri ook week retreats. Eerstvolgende is 6-11 november. Check even haar website bij interesse: https://onedayretreatibiza.nl/ibiza-yoga-retreat-mariposa-van-6-tot-11-november/!

Comentarios


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Leuk! Je hoort het.

bottom of page