top of page

Winter @ Ibiza

Zo, een hele goeiemorgen lieve mensen. It’s been a while. Dat is fijn aan een eigen blog hebben en eigen baas zijn, er is niemand die je een deadline geeft of zegt ‘hé ga jij eens even iets tikken jij’ nee, heerlijk. Misschien had dat wel beter geweest voor de consistentie maar goed, geduld is een schone zaak en daarom wil ik jullie graag belonen met de enige echte WINTER @ IBIZA blog. Een update over het leven + tips en tricks voor als je in de winter op Ibiza bent of van plan bent te gaan en geen idee hebt of dat iets voor jou is.

Goed. Met mij alles helemaal bueno. Ik had een half jaar op Ibiza verlengd om te kijken hoe ik de winter hier zou ervaren. Daar zit ik nu middenin en het is GEWELDIG. Ik was hier al wel vaker geweest in feb/maart/okt/dec, maar altijd korte weekendjes en voor werk, dus dan ervaar je niet hoe het is om hier in deze maanden echt te leven. Ik had het veel rustiger en somberder verwacht. Iedereen riep maar dat alles dicht zou gaan en het eiland een winterslaap zou houden. Dat is natuurlijk ook wel deels waar: alle clubs zijn dicht, er is geen uitgaanspubliek meer en 80% van de horeca sluit zijn deuren of pleegt het jaarlijkse onderhoud. Maar, het is gewoon nog steeds hartstikke gezellig! De local pleintjes zitten in het weekend vol. Er is leven op straat. Sommige strandtenten draaien door. De zon schijnt. Ik herhaal. De zon schijnt! Dit is misschien wel de grootste reden dat ik hier nog ben. Het leven is zoveel beter met een zonnestraal lieve mooie mensen, het is ongekend. Het is nu half november, en overdag tikt de weerapp gewoon nog de 22 graden aan. Als je niet ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de deur uitgaat kun je die jas gewoon thuislaten. Uiteraard wordt het ook hier vroeger donker, frisser ’s nachts en waait en regent het wel eens maar over het algemeen is de gebruikelijke herfst-dip - die ik in Nederland altijd goed te pakken had – hier ver te zoeken.


Daarom zou ik het dus ook iedereen aanraden om in de ‘winter’ Ibiza te bezoeken! Er is zoveel te zien en beleven. De natuur is prachtig, de stranden zijn rustig, de stad wordt geleefd door lokale mensen en winkeliers, een hele andere sfeer. Er is (als je niet perse de hele dag hoeft te zonnen of feesten) genoeg te doen en ik zet daarom maar even mijn favorieten op een rijtje.

Actief zijn. In de zomer met gemiddeld 35 graden schoot dat er regelmatig bij in. Dan ben je blij dat je niet gutsend van het zweet de dag doorkomt. Maar nu met koeler weer, kun je dus echt helemaal je gang gaan en actief doen. Wandelen, hiken, fietsen, mountainbiken, jetskiën, kitesurfen, noem maar op. Niet dat ik dat allemaal doe hoor (alleen de eerste 3) maar het kan wel. Net als padel, daar ben ik lichtelijk aan verslaafd geraakt en tegenwoordig luidt het motto ‘een dag niet gepadeld is een dag niet geleefd’ maar ook dit is dus een heerlijke wintersport op het eiland!


Ook kun je lekker shoppen. Snuffelen, markten afstruinen. De rommelmarkt van Sant Jordi is elke zaterdag open, Las Dalias is elke zaterdag open, er wordt nu een kerstmark opgebouwd op Vara del Rey die schijnt half december open te gaan. De bekendere winkels/shopjes zijn gewoon open. Ook Sluiz – een echte shopping experience – is het hele jaar door een bezoekje waard!


Daarnaast is er ook nog gewoon een beetje te feesten en dansen. El Teatro heeft gezellige muziek en cabaret shows, Akasha (club bij Las Dalias) doet nog geregeld leuke dingen, Pikes, Lio, Amnesia en Pacha gaan open met oudjaar en/of nieuwjaarsdag. En ook Halloween werd groots uitgepakt. In Nederland is dit volgens mij nog een beetje ondergewaardeerd maar hier keek ik echt mijn ogen uit naar alle mensen die zich vreselijk hadden uitgesloofd met schmink, outfits, aankleding etc. Laatste weekend oktober dus zeker een aanrader!


Ok, que mas? Oja. Horeca. Hehe. Eten en drinken, my fav. Ook genoeg te beleven. Best veel van de tips op deze website zijn ook in de rustigere maanden open, zoals: El Zaguan, Manapany, La Cava, Bar Anita, Croissant Show, Calma, Project Social, El Deseo, Musset en Can Suldat. Vooral de laatste is onwijs gezellig, je kunt er kaasfonduen en ze spelen elke weekendavond live muziek - echt entertainment.


Beetje verkapte reclame: ik ben met Ibiza-vriendin Aniek een leuke insta begonnen met gezellige authentieke zaakjes @ibizatipsvanlocaldutchies – misschien leuk om even te volgen voor een makkelijk overzicht en beeldmateriaal!


Als je dan bijvoorbeeld een lekkere wandeling langs de kust gaat maken zijn er dus ook nog strandtenten open waar je uit de wind in de zon gewoon nog heer-lijk zit. Zoals: Yemanja, La Escollera, Sa Caleta, Shu, Jockey Club en The Boat House.


Nou, een hoop te doen dus. Voor als je nog op vakantie gaat, wilt of hier woont. Niks te klagen! Ik bezoek natuurlijk niet dagelijks een strandtent en ben ook niet elke dag een berg aan het bewandelen, want er moet ook gewoon gewerkt worden. Maar eerlijk is eerlijk, het was het tot nu toe meer dan waard om de winter hier te proeven. Zelfs nu het weer tijd wordt om je winterdekbed erbij te pakken en de kaarsjes aan te doen, life’s good.


Oja nog 1 toevoeging. Mijn horeca familie en vrienden uit Delft (waar ik toen ik 14 was begon met werken en bestek insteken) wonen inmiddels ook al wat jaren op het eiland en zijn dit jaar een Ibiza winterhotel begonnen. Bekijk even @memoriesibiza of ibizawinterhotel.com voor de mogelijkheden van een compleet verzorgd arrangement, inclusief verblijf, ontbijt, en diners in het IbizaZen hotel, ook tijdens de feestdagen. Je kunt allerlei leuke extras bijboeken zoals een My Sense Experience en ook is de pop-up bistroZen is elk weekend geopend voor niet-hotelgasten. Kortom. MOET. JE. HEEN.


Een nadeel van de winter op Ibiza? Niks eigenlijk. Enige is het missen van de Amsterdamse kaasfondue avonden met mijn vriendinnen. Mis ze enorm soms. Het enige nadeel voor mij aan ‘emigreren’, je vrienden en familie niet om de hoek hebben. Maar dat hoort erbij.. en Facetime maakt een hoop goed! Nu hoor ik jullie denken… en Markie dan? Jaaaaa. Die is er ook nog. Still going strong. Beter gezegd: BIG NEWS is coming….. dus STAY TUNED!


Next blog soon. I promise! ;)


X Dio


Comments


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Leuk! Je hoort het.

bottom of page