top of page

Hippie Hiepie

Ik gok dat ik 10 jaar geleden voor het eerst op Benirras kwam, met jawel de welbekende hippies. Deze beste mensen zijn rond de jaren 60 naar het eiland gekomen, omdat ja, hier alles kon. Dit vertel ik allemaal in de fietstour dus... maar goed, je zit nu op je bank of bureaustoel dit blogje te lezen en daarom zit ik diep na te denken hoe ik het gemixte gevoel wat ik heb bij deze Benirras-trommelaars-experience op jullie over kan overbrengen.

1 ding is zeker, het is de laatste jaren een méga toeristenspot geworden. Ook hier komen de kort pittige kapsels en nieuwe Ibiza-bijtjes op af. Maar ik geef ze geen ongelijk, want het heeft iéts. Iets wat je niet op een strand in Valencia, Mallorca, Tenerife of Madrid tegenkomt. Madrid heeft ook geen strand dat scheelt. Ik moet ook toegeven dat deze foto's meer spreken dan mijn duizend woorden en dat is te danken aan mijn boyfriend aka fotograaf M.B. Hij legt de sfeer vast als geen ander. Ik ben misschien bevooroordeeld, maar het geeft je een idee van hoe het daar dus is.

Dat betekent dus wel dat je even je Hollandse nuchterheid aan de kant moet zetten en je volledig moet overgeven aan wat zich hier afspeelt. Dus gewoon lekker schudden met die heupjes, tappen met die voetjes of desnoods knikken met je koppie als je niet zo'n gevoel voor ritme hebt. Dat maakt trouwens ook niet uit, want door de vele trommels - allemaal lekker geïmproviseerd bespeeld - ontstaat er een orkest aan geluiden en merkt niemand het als je niet helemaal weet hoe je motorisch met al die geluiden moet omgaan. Het kan ook zomaar zo zijn dat er naast je iemand lekker onder invloed staat te panfluiten en die heeft dat al helemaal niet door joh. Gewoon lekker gaan dus een keertje! Maar een tip vanuit mij: zondag rukt het hele eiland uit en is het hier dus rete druk, maar vrijdag of zaterdag zijn ze er ook gewoon dus overweeg dat even! En neem een lekker kleedje en wat drankjes mee, want er is geen supermarkt. Wel 2 strandtenten maar eentje (Elements) is heel gaaf en leuk, maar druk dus moet je waarschijnlijk reserveren en krijg je niet echt de strandsfeer mee. En de ander, is wat meer low key, heeft een take away bar maar daar heb ik nu al 2 keer een half uur in de rij gestaan dus zelf meenemen is geen overbodige luxe!


Hasta luego amigos! x

Comments


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Leuk! Je hoort het.

bottom of page