top of page

Cala Escondida

Heb ik ooit ontdekt als het 'secret' strandje. Helaas is het niet zo heel secret meer, want wij moesten half mei toch al een beetje ons best doen om twee vrije vierkante meter te vinden voor ons handdoekje. Maar, het geeft niet, want het is niet zoals bij het Kurhaus op Scheveningen. Het is relaxed, vol met locals en héél gezellig.

Je vindt het dus waarschijnlijk ook niet zo erg dat er nog geen meter naast je iemand van z'n strandlakentje afdruipt. Plus, als je hier bent is het waarschijnlijk zo snikheet dat je nog geen vijf minuten stil kunt blijven liggen (tenminste, ik ben zo iemand) en je je waarschijnlijk óf naar het heerlijke blauwe water begeeft, óf bij dit schattige chiringuitootje neerstrijkt.

Het tentje heeft niet echt een naam geloof ik. Of wel. Dan zal het ook wel iets met Escondida zijn. Dat betekent 'verborgen', logisch. Maar goed, er zijn misschien acht tafeltjes, een paar lage en een paar hoge. De stoeltjes zitten eigenlijk voor geen meter - houten reet gegarandeerd - maar toch blijf je rustig zitten door de relaxte sfeer. Vriendelijk personeel. Goeie cocktails, mojito €10 en een ijskoud cañaatje voor €2,50. Ze hebben een klein simpel kaartje met wat taco's & bocadilla's. Ondertussen kun je vredig naar de bootjes turen die in dit mooie baaitje liggen en met je voetjes door het zand dwarrelen.


Er wordt geen muziek gedraaid, dus je moet het doen met wat achtergrond-geluiden zoals; onderling geroezemoes van Españolas, een oude blender die af en toe een verse piña voor iemand klaar draait en een camarero die om de tien minuten 'Don't Worry, be Happy' fluit. Twee dingen zijn zeker, je hebt het naar je zin én je hebt de hele dag dat nummertje in je hoofd. Dit, in combinatie met het fenomenale uitzicht van fladderende palmblaadjes boven je hoofd, zeilbootjes in de verte, topless chickas in de glinsterende zee en keiharde maïsnootjes vastgeplakt tussen je kiezen maakt dit plekje een echte 'hotspot', voor mij dan in ieder geval.


x DioComments


Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Leuk! Je hoort het.

bottom of page